miercuri, 19 noiembrie 2008
Jocuri cu masini
Zilele astea a aparut pe trackerele romanesti mult asteptatul Need For Speed Undercover, ultimul joc din faimoasa serie a celor de la EA GAMES. Utilizatorii trackerelor romanesti nici nu au ezitat sa isi dea cu parerea, atingandu-se un numar extraordinar de commenturi (peste 1000 la numar). Printre ele se regaseaca si aprobari si dezamagiri cu privire la actiune, respectiv gameplay.
Eu nu am vrut sa bag in seama parerile celorlati si am asteptat sa il joc si eu. Astazi am reusit sa il dau si eu joc (sa il downloadez), si de indata ce l-am instalat m-am si pus la jucat.
Cum am intrat in joc, am fost profund impresionat de calitatea video-urilor de inceput, insa de indata de a inceput gameplay-ul, am fost dezamagit de calitatea jocului. Masinile aveau o forma, ca sa zic, urata, iar manevrabilitatea lasa de dorit, masina virand parca sacadat. Intrun final am iesit din joc si nu am ezitat sa ii dau uninstal.
Raman la o serie anterioara acestui nfs, si anume NFS Most Wanted, ce m-a impresionat si prin rolul pe care il ai in terminarea jocului.
sâmbătă, 15 noiembrie 2008
Un prim offf trecut :-s
Primul examen nu a fost insa la obiectul intitulat Matematica, ci la Algoritmi si programare, o materie destul de usoara pentru cei care reusesc sa o inteleaga si pentru cei care au avut norocul sa o studieze si in liceu.
Celelalte 3 examene au fost mai grele decat m-am asteptat, mai ales cel de la Arhitectura Calculatoarelor ce a durat extrem de putin (doar 25 de minunte). Nici nu am simtit cum a trecut. Cu toate astea sa speram ca totul se va fi cu bine, insa de maine trebuie sa ma gandesc sa imi fac proiectul la Comunicare, deoarece urmeaza sa vina si ziua de joi in care trebuie sa prezint un site despre mine, dar si gandurile pe care le scriu aici.
miercuri, 5 noiembrie 2008
De ce intram intr-o competitie ?
Jocurile (mai ales cele pe calculator) sunt parte integranta a vietii unui ‘calculatorist’. Ele aduc multe satisfactii, relaxare, dar si nervi, multe belele, discutii aprinse, prietene frustrate… :-"
De ce ne jucam? Care este scopul suprem al jocului? Sa castigam? Sa pierdem? Sa ne simtim bine? Mai este valabila zicala: “important este sa participi, nu sa casitgi”?
Cand joc individual, sunt responsabil doar pentru pielea mea si pot sa joc chiar cu scopul de a pierde. In echipa insa, sunt responsabil si pentru efortul celor din jur, caz in care va trebui sa tin cont si de doleantele partenerilor. Daca joc fotbal si colegii mei isi dau sufletul pe teren eu nu imi permit luxul de a sta ca si cand as trimite niste SMS-uri. :-s
Jocurile/sportul au fost create in ’spiritul competitiei’, castigatorul ia premiul. Acesta este scopul suprem. Ca pe langa asta, e frumos sa participi, sa faci miscare, sa te simti bine, asta e alta poveste.
Inainte totusi de a trage concluzii pripite mai trebuie sa mentionez un lucru: CASTIGUL nu trebuie transformat din scop in obsesie. Cand se intampla acest lucru, cel in cauza nu se mai poate bucura de nimic din tot ceea ce inseamna spiritul competitiei, nu stie si nu accepta sa piarda.
O mentalitate sanatoasa, zic eu, este capturata in motto-ul: ‘joc ca sa castig, dar nu ma intereseaza daca pierd’. In felul acesta te mobilizezi si dai tot ce ai mai bun, dar totodata, esti pregatit sa infrunti si sa accepti si esecul.
marți, 28 octombrie 2008
Grey's Anatomy all sezons
Serialul urmareste intrigile, povestile de iubire sau dezamagirile echipei de rezidenti si a mentorilor acestora din spitalul Steattle Grace. Rezidentii, pe langa the main character de la care vine si numele serialului - Meredith Grey (ambitoasa), Cristina Yang (incapatanata) , Izzie Stevens (fotomodelul), George O'Malley (timidul) si Alex Karev (agasantul) traiesc drame interioare atat pe plan personal cat si profesional. Este un serial destul de complex cu personaje pe masura, in comparatie cu altele de acest gen.
In ceea ce ma priveste parca traiesc alaturi de ei fiecare episod pe care il urmaresc.
Sezonul 1 contine 9 episoade si a avut premiera pe 27 martie 2005. Meredith Grey, fiica celebrului chirurg Ellis Grey, devine intern la Seattle Grace Hospital. Isi intalneste noii colegi, Cristina Yang, Isobel Izzie Stevens, si George O'Malley, care-i vor fi cei mai apropiati prieteni in timpul perioadei de acomodare.
Sezonul 2 are 27 episoade si se concentreaza pe relatia dintre Meredith si Derek, care ajunge intr-un punct sensibil, atunci cand se descopera faptul ca Dr. Shepherd este casatorit.
In al treilea sezon din Grey's Anatomy, Burke isi anuleaza nunta cu Cristina la biserica. Relatia dintre Derek si Meredith, precum si triunghiul amoros format din Callie, George si Izzie, raman nedeslusite. Addison decide sa inceapa o noua viata in Los Angeles.
In sezonul 4 apar modificari in distributia serialului, multi dintre obisnuitii serialului nu mai revin in aceasta serie.
Serialul continua momentan si cu cel de-al cincilea sezon, in care viata personajelor ia intorsaturi neasteptate.
marți, 21 octombrie 2008
Primele narghile au fost construite din bordajele lui nuci de cocos in India. Bineinteles de atunci au schimbat foarte mult si sunt folosite mai mult in Orientul-Apropiat. In lumea araba, viata este aproape de neînchipuit fara narghilea. Epoca de aur al narghiliei a fost in secolul XVII in turcia, atunci au fost chiar si reguli severe in relatia cu folosirea acesteia.
Nu poate folosi fiecare tutun pentru narghilia, doar cea din iran care este foarte tare si inchis la culoare. In primul pas este curatat de mai multe ori cu apa pentru a lasa din puterea ei, dupa ce este stropit cu sirop de curmală. Tutunele exigente in final sunt ingustate cu aroma de fructe. Cei gastronome mai pun niste bucati de fructe in apa pentru a obtine un gust mai puternic la fum.
Folosirea narghilei are niste reguli private. De exemplu este o adevarate jignire daca cineva aprinde tigara din carbunul infocat. Consider ca aceasta deranjeaza ritmul infocarii.
In secolul 19-20, narghilea a fost foarte popular intre grupe de femei elite. A fost un intrument important la ceai de la ora 5 si celelalte intruniri intelectuale…
Astazi, cigarile, simplitatea si popularitatea fumatului a redus folosirea narghiliei, dar cei care intr-adevar pot pretui narghiliatul niciodata nu o sa schimbe aceasta placere.
In ceea ce ma priveste, agreez fumatul unei narghilele, in schimbul unei tigari, avand astef si ocazia de a te intalni cu prietenii pentru a va putea relax dupa o zi obositoare de facultate.